Терор над свидетелите срещу Мартинов

Депутатът искал да прикрие убиец на двама души, уволнявал полицаи на воля

Терор над  свидетелите срещу Мартинов | StandartNews.com

Има натиск над свидетилете срещу Живко Мартинов. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която е в Добрич заедно още трима прокурори от звеното по "Антикорупция". "Тук сме не само, за да съберем доказателство, но и да защитим свидетелите", каза тя пред bTV.

Тя разкри, че в момента те са 12 на брой, а се чакат и още. Срещу са започнати административни и незаконосъобразни проверки, както и устни закани. "Някои от тях са били полицаи, които са били уволнени по искане на Мартинов. Не е успял да смени само Окръжния прокурор, защото той не се назначава от него", продължи Арнаудова. В Добрич има представители и на звено "Защита", които да се грижат за свидетелите. 

Публично стана само едно от престъплениято му. А те са 5, каза още говорителят на главни прокурор. Според Румяна Арнаудова има далеч по-страшно нещо от суджука. "Едното от престъпленията е осъществена принуда, опит за съсипване на досъдебно производство и укриване на престъпник. По това дело вече има присъда - 4 години затвор за убийството на двама души", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай