Цветан Цветанов към кметове: ГЕРБ и правителството са твърдо зад вас

Цветан Цветанов към кметове: ГЕРБ и правителството са твърдо зад вас | StandartNews.com

Като политици наше задължение е да помагаме на българските общини. Мога да гарантирам, че и занапред ще получавате пълната подкрепа както на ГЕРБ, така и на правителството на Бойко Борисов. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се обърна към кметове на населени места в община Свищов по време на работна среща в Гербовата зала на Общината. На срещата присъстваха великотърновският кмет и председател на НСОРБ Даниел Панов, депутатът от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова, кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов.
Цветан Цветанов подчерта, че за България всичко, което ще се случва след 2020 година, е изключително важно. „Затова трябва да работим усилено, за да запазим кохезионната политика. Нашето искане е страните-членки да увеличат вноските си в ЕС на база степента на развитие на икономиката си. Вече дори имаме съгласие от няколко държави по това наше предложение", обясни Цветанов. По думите му при такава солидарност ще получим дори още по-голяма финансова подкрепа.
Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази задоволството си от добрия управленски екип, който са сформирали кметът Генчо Генчев и председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов. „Много е важно, че те са дейни и упорити. Хубаво е, когато един общински кмет е управлявал и малко населено място. Така той знае и най-дребните проблеми. Ако населените места са добре, това означава, че ще има живот в общината. През годините винаги, когато Генчо Генчев ми е поставял въпроси, на момента съм реагирал", допълни Цветанов.
„Винаги съм казвал, че срещаме огромна подкрепа от правителството, от г-н Цветанов, от народните представители от ГЕРБ, както и от председателя на НСОРБ Даниел Панов. Те ни посещават редовно и винаги съдействат, за което отново благодаря", заяви на свой ред кметът на община Свищов Генчо Генчев.
Кметовете на 15-те свищовски населени места, където живеят 30% от населението на общината, изразиха искрената си благодарност за решен дългогодишен проблем с водоснабдяването. В село Драгомирово от десетилетия хората са оставали без вода за периода от юни до октомври, сподели местният кмет. Кметът на село Морава Георги Георгиев припомни, че на 4 села бяха отпуснати 800 000 лева за ремонт на довеждащите водопроводи от МРРБ. „Аз съм най-старият кмет в общината и за първи път в селото ни влиза такава голяма сума. Надявам се правителството да продължи работата си както досега, защото ние имаме само ползи", коментира той. Хората споделиха, че са доволни и от ремонта на отсечката от село Царевец до село Драгомирово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай