Цветанов: БСП още мислят, че сме в избори

Агресията не е само въпрос на държавата, а за всички, обяви той

Цветанов: БСП още мислят, че сме в избори | StandartNews.com

БСП все още мислят, че сме в избори и с викове опитват за спечелят някакъв политически мач, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. "Проблемът им е, че нямат политики", продължи той пред БНТ.

Затова повдигнаха темата с НДК. Имаше една изнервеност, че се прави нещо срещу президента и направиха в отговор тази комисия, каза още Цветанов. "Не знам защо, но доста хора са изнервени от комисията за изтребителите. Просто искахме да бъдат спазени процедурите и законите с нея", допълни той.

Нямам проблеми с никой. Това, че някой има и се изказва неподготвен, не може да промени мнението му, каза Цветанов. Той призна също, че е нормално да води диалог, какъвто има с Корнелия Нинова заради предстоящото председателство на СЕ. "Председателството ни е заедно с Австрия и Естония, много забравят това. Важното е, че наложихме темата за Западните Балкани. България се превръща в регионален лидер в лицето на Бойко Борисов", заяви Цветанов.

Много ни обвиняват, че липсват в споразумението за коалицията обещания, които сме направили в предизборно, но това не значи, че не няма да ги изпълним. Дали сме обещание за заплатите. Първо са учителите, а от 2018 г. другите сектори. Всичко ще става според бюджета, каза още той.

Много хора се опитват да работат по темата с интеграцията, но за сега това не дава резултат, зяяви Цветанов по повод смъртта на Алекс от Бяла. "Смятам, че в разговорите, които се водят трябва да вземат участие и съответните религиози водачи. Те са си там, но не участват в този процес. Бях на среща на фондация "Конрад Аденауер" там бяха представители на католическата църква, еврейската вяра и др.", заяви Цветанов.

Агресията не е въпрос на държавата, а на всички. Вижте какво става в училищата, там не говорим за роми, на пешеходните пътеки, спирките. Затова започнахме да говорим за образованието, възпитание, продължи Цветанов.

Взели сме мерки срещу опитите за радикализация с новите закони, които ще приемем. Проблемът идва, когато няма въпрос на алтернатива. Затова в ГЕРБ се стараем да предложим такава. Всеки ден трябва да ни виждат хората, завърши Цветанов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай