В БСП решени за драстична промяна

В БСП решени за драстична промяна | StandartNews.com

София. „В БСП сме решени да започнем строежа на партията по най-адекватния начин, който да отговаря на желанията и очакванията на българските граждани. Твърде много е разочарованието в очите на нашите членове и симпатизанти и трябва драстична промяна на всяко едно равнище". Това заяви  пред НОва ТВ Атанас Мерджанов, говорител на Изпълнителното бюро БСП.

По думите му има системни промени в партията, но те могат да бъдат непременно решени с отстраняването на един, двама или трима души.

Той напомни, че още на първото заседание след изборите председателят на Националния съвет на партията е обявил, че ще направи промени в Изпълнителното бюро и вероятно в цялата структура на „Позитано" № 20".

„Тези промени започнаха и са в ход, но конкретните промени в Изпълнителното бюро ще са факт, когато завършат заседанията на общинските и областните съвети. Очаква се това да стане до края на месеца и вероятно в първите 10 дни от ноември ще бъдат представени промените". Мерджанов обясни, че на утрешното заседание на пленума на БСП се очаква да бъде излъчен кандидатът на партията за заместник-председател на Народното събрание.

Според него едва ли до 15 ноември ще имаме правителство. „Аз не виждам реални стъпки в посока съставяне на правителство", заяви Мерджанов. Той призна, че в БСП се чуват гласове за коалиция с ГЕРБ, но мнозинството в партията смята, че изборният резултат на БСП не дава основание партията отново да споделя отговорността от управлението. Мерджанов смята, че трябваше да се избърза със свикването на Народното събрание, бавим се изключително много. "Нови предсрочни избори ще бъдат много лош вариант за страната. Това го казваме всички, само че не всички го съзнаваме и губим време", заяви той.

Лидерът на БСП Михаил Миков свиква заседание на Националния съвет в неделя. Но в обявения дневен ред е записано само гласуване на номинацията на Янаки Стоилов за зам.-шеф на парламента и обявеното вече председателство на парламентарната група от Миков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай