Йордан Цонев: ДПС гласува за президента Радев и имаме високи очаквания към него

Йордан Цонев: ДПС гласува за президента Радев и имаме високи очаквания към него | StandartNews.com

Президентът Румен Радев налага много активно правото си на вето. Това е много положително явление. Той е решил твърдо да бъде коректив на законодателството . След като се налага толкова често президентът да се намесва, вероятно качеството е спаднало. Това коментира пред Нова телевизия депутатът Йордан Цонев.

Това е седмото вето на президента - този път на закона "КТБ".

Президентът посочва в мотивите си нещо, с което ние ще се съобразим. Той казва, че обществото трябва да има по-голяма яснота относно обхвата на правните последици в следствие на закона. Ние работим в момента върху това да отговорим на онази част от мотивите на президента, в която той иска да внесем повече яснота", уточни Цонев.

"Прави впечатление, че президентът Румен Радев упражнява много активно правото си на вето върху определени законопроекти. Мисля, че това е седмото му вето за една година. Ако не ме лъже паметта, никой от предишните президенти няма толкова висока активност. За мен и за моите колеги това е много положително явление. То говори най-малкото за 2 неща - че президентът е решил твърдо да бъде коректив на законодателството и да упражнява това си конституционно правомощие активно и че вероятно качеството на законодателството е спаднало", коментира Йордан Цонев.

"В последните над 20 години аз съм един от народните представители с най-много законодателни предложения и мога да споделя това виждане, че качеството на законодателството спада", добави той.

Той коментира недобрия тон между институциите. Ние не одобвяваме лошия тон и размяната на реплики между институциите.

Избирателите на ДПС гласуваха за президента Радев, аз - също, посочи Цонев и добави: Имаме високи очаквания към президента Радев и мисля че той ги засега изпълнява.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай