Йотова се срещна с легендарен борец за права

Ще се радвам да посрещна в президентството Панде Ефтимов, обяви тя

Йотова се срещна с легендарен борец за права | StandartNews.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова Панде Ефтимов. Писателят и поет е настанен в болница в София със съдействието на държавата. Той заслужи това, след като от години защитава българската кауза в Македония. Ефтимов е лежал заради това в затвори в Югославия, но никога не се е отказал от корените си.

"България е длъжна да се грижи за всички наши сънародници, които живеят зад граница, а ангажиментът ни е двоен, когато става въпрос за личности като Панде Ефтимов. Примерът на учителя, поета и писателя Панде Ефтимов трябва не само да ни трогва, но да ни прави и по-отговорни, защото ни показва как трябва да се отстояват българските интереси. Ще се радвам след стабилизирането на здравословното му състояние да го посрещна в Президентството", заяви Йотова.

Заедно с нея в болничната стая бахя още началникът на Военната академия „Г. С. Раковски" генерал-майор Груди Ангелов, народният представител от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев, директорът на Дирекция „Социална политика" към Министерство на отбраната Иво Антонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай