Бойко Борисов и Корнелия Нинова се съдят взаимно

Бойко Борисов и Корнелия Нинова се съдят взаимно | StandartNews.com

Продължава делото, в което премиерът Бойко Борисов съди лидера на БСП Корнелия Нинова, а тя пък – него. Двамата дълбоко се обидили от определения, които са дали един за друг в интервюта.

На последното заседание в края на ноември 2017-а година, спорещите страни отказаха да се спогодят. Така делото тръгна по надлежния ред.

Пръв граждански иск за обида внесе министър-председателят. Поводът – реплика на лидера на БСП по негов адрес в интервю, която гласи: "Крадецът вика: дръжте крадеца". Борисов претендира за обезщетение в размер на 26 000 лева.

От своя страна Нинова е завела 3 насрещни иска срещу премиера заради негови изказвания, че била активист на СДС и определението "Госпожа лъжа". Тя настоява за обезщетение в размер на 30 100 лева.

В крайна сметка, докладчикът по делото е преценил, че най-подходящият вариант за решаване на спора е съвместното разглеждане на исковите молби.

Според защитата на Бойко Борисов, с изказването си Корнелия Нинова е накърнила честта и достойнството на премиера. И е нужно да се наложи нов начин на политическо говорене между управляващите и опозицията.

Любопитното в този процес е, че всеки изход е възможен – Борисов да осъди Нинова или пък тя него. Другите варианти са и двамата да бъдат оправдани или пък признати за виновни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай