Член на ВСС: Сила извън НС клати държавата

Ако Лозан Панов има капка достойнство, ще подаде оставка, обяви Ясен Тодоров

Член на ВСС: Сила извън НС клати държавата | StandartNews.com

"Всичко, което се случва, е опит за натиск върху главния прокурор. Цели се дестабилизиране на цялата страна. Атаката идва от политическа сила, която не е успяла да влезе в парламента и има интерес този парламент да няма дълъг живот", обяви членът на ВСС Ясен Тодоров пред bTV по повод пленума органа в съдебната власт. 

"Говоря за Христо Иванов и другите политически формации, които не влязоха в парламента. Всички хора, които присъстват в стенограмите АРГО-гейт. В техните разговори става дума за клатене на държавата, безсъние на главния прокурор и Бойко Борисов, за никакви благородни цели не става въпрос. Агнешките главички са хора, които са във властта от периода на правителството, което управляваше 1997-2001-ва година", коментира Тодоров.

Той обяви, че Сотир Цацаров е разказал пред ВСС как е преминала срещата със Сашо Дончев. "Главният прокурор е достатъчно доблестен и той ни разказа какво се с случило в срещата със Сашо Дончев. Звучи несериозно главният прокурор да е поискал среща със Сашо Дончев. Всеки магистрат има право на личен живот, въпросът е доколко личните контакти влияят на действията на един магистрат. Ще се е обърна към Лозан Панов: Ако имате капчица достойнство, подайте си оставката. Аз съм разочарован от вашето поведение, дължахте поне малко коректност и благоприличие по отношение на главния прокурор. Не се възползвайте от поста, който ние ви осигурихме", каза още Тодоров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай