Иванчева остава в ареста с тумор

Иванчева остава в ареста с тумор | StandartNews.com

Десислава Иванчева страда от тумор на щитовидната жлеза. Това стана ясно на днешното заседание на Апелативния специализиран съд, който разглежда искането ѝ тя да бъде пусната на свобода.

Именно, за да може да се лекува, тя е внесла искането за освобождаването от арест. Отстранената кметицаана столичния район "Младост" обясни, че дори има час за хоспитализация в началото на август. Тя посочи, че прави и опити да забременее чрез инвитро процедури, които започнала още през 2016 година, съобщава "24 часа".

Десислава Иванчева е обвинена, че е взела подкуп от 56 хиляди евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да подпише разрешителното му за строеж. По-рано през месеца тя влезе в затворническата болинца със здравословен проблем, който тогава не бе оповестен.

Въпреки това Апелативният спецсъд прецени, че Иванчева трябва да остане в ареста и не уважи искането ѝ.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че тя е поискала подкуп от строителния предприемач, а освен това бе изтъкнато, че докато била в ареста Иванчева е опитала да манипулира системата в общината с помощта на деловодителка, така че забавените преписки да бъдат пренасочени към нейните заместници. Така тя целяла да покаже, че проблемите идвали не от нея, обясниха от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай