Издирват дъщерята на Цветан Василев за пране на пари /ОБНОВЕНА/

Издирват дъщерята на Цветан Василев за пране на пари /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Дъщерята на бившия банкер Цветан Василев - Радосвета Василев, е обвинена в пране на пари, твърди "Канал 3". Издадено е прокурорско постановление за задържането й до 72 часа.

Това твърди съпругата на Василев Антоанета Василева, която е изпратила писмо до президента Румен Радев. В него Василева се жали за репресия срещу семейството, но не уточнява, защо тя, съпругът и дъщеря й се крият вече трета година от българското правосъдие. "Дъщеря ми е обвинена за пране на пари за това, че през 2013 г. е купила апартамент в България с пари, дарени от баща й. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с престъпен произход", пише Василева.

Вероятно става въпрос за баровския апартамент за милиони на "Кристал", коментира "Канал 3". Само за обзавеждане там бяха хвърлени милиони. Апартаментът разполага с бомбоубежище подобно на бункер, а стъклата на прозорците са бронирани и издържат на снаряди с гранатомет.

Василев е купил и апартамент зад "Кристал", като е избил стените и го е приобщил към бившия ресторант.

От държавното обвинение засега няма официално съобщение за дело срещу дъщерята на Цветан Василев.

По-късно стана ясно, че Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Радосвета Василева, съобщиха официално от държавното обвинение. На 15.08.2017г. е повдигнато обвинение на Радосвета Василева (дъщерята на Цветан Василев – бел.ред.) за пране на пари в особено големи размери – 2 645 179 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай