Конституционният съд отхвърли жалбата на БСП за бюджета

Конституционният съд отхвърли жалбата на БСП за бюджета | StandartNews.com

Конституционният съд отхвърли като неоснователна жалбата на БСП за Бюджет 2018. Това става ясно от справка на сайта на съда.

Решението гласи: „Днес, 13 март 2018 г., Конституционният съд отхвърли като неоснователно искането на шестдесет и шест народни представители за обявяване на разпоредбата на чл. 6, ал. 1, Раздел II, т.1.2. "Субсидии и други текущи трансфери"от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 г. за противоконституционна. Решението е прието единодушно с 11 гласа.

На 21 декември 2017 година ПГ на „БСП за България" внесе жалба в Конституционния съд за процедурата по приемане на държавния бюджет. Жалбата внесоха заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев, секретарят на групата Филип Попов, депутатът проф. Румен Гечев и други. Документът е подписан от 65 народни представители от групата и касае чл. 6, ал. 1, раздел 2, т. 12. „Субсидии и други текущи трансфери" от Закона за държавния бюджет. Текстът е свързан със средства за ремонт на „Св. Александър Невски" и Зографския манастир, които бяха прегласувани няколко пъти по време на второто четене на бюджета за 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай