КПКОНПИ напомня: До 3000 лв. глоба за неподадена декларация за имоти и конфликт на интереси

КПКОНПИ напомня: До 3000 лв. глоба за неподадена декларация за имоти и конфликт на интереси | StandartNews.com

От 1000 до 3000 лв. е глобата за неподадена декларация за имотно състояние и конфликт на интереси, напомниха от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Властта трябва да стори това до 15 май. Декларациите се изпращат до комисията, а не до Сметната палата. Образците вече са утвърдени.

От тази година декларации за имотното състояние и интереси подават също ръководителите на бюджетни организации, които изпълняват функции на органи за финансово управление и контрол на средства от ЕС, организират обществени поръчки, ректори на висши училища, шефове на болници и държавните горски стопанство. Те трябва да сторят това до 8 юни.

Членът на комисията Силвия Къдрева увери при изслушването си пред антикорупционната комисия в парламента, че няма да има проблем с новите образци.

Декларацията за имущество и интереси задължително се подава на хартиен и технически носител /CD/, казаха от комисията. Следва да се спазват указанията за предварителна настройка на компютъра, както и указанията за попълване, които се намират в електронната форма на декларацията и се появяват при позициониране на курсора на мишката в горния десен ъгъл на клетката, виж и „Помощ за попълване", обясниха от КПКОНПИ.

Декларацията се подава на хартиен и технически носител по пощата с обратна разписка на адрес: гр. София 1040, ул. "Антим І" № 17, ет. 6, КПКОНПИ, за Публичен регистър, или на ръка на същия адрес.

Тя може да се подаде и по електронната поща, но само когато деклараторът притежава електронен подпис, съгласно Закона за електронния документ и електронния подпис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай