ОБЗОР: Биячът от спирката ще лежи три години

ОБЗОР: Биячът от спирката ще лежи три години | StandartNews.com

Три години ще лежи в затвора 25-годишният хулиган Живко Кючуков, който преби възрастна жена на автобусна спирка в Бургас. Бруталната разправа се случи през май тази година, а видеото с жестокото нападение разбуни социалните мрежи. Пострадалата пенсионирана учителка Виолета Караджова бе откарана в болница със счупен крак.

Районният съд в Бургас постанови присъдата само след едно заседание. Кючуков се призна за виновен и сам поиска съкратен съдебен процес, без разпит на свидетели и събиране на доказателства. Този ход му дава право да получи наказание с 1/3 по-малко от предвиденото в закона. "."Извинявам се, признавам обвинението. Нещо ме подтикна, не познавах жената", заяви в съдебната зала Живко, който изглеждаше видимо отслабнал и омърлушен. Той ще изтърпи наказанието си зад решетките при първоначален общ режим. Ако има добро поведение, осъденият ще излезе на свобода само след две години. Защитата на Живко настояваше той да получи условна присъда, предвид чистото му съдебно минало. Съдът обаче прие мотивите на прокуратурата и уважи поисканото от държавното обвинение наказание от 4 години и 6 месеца, което бе редуцирано с 1/3, както се предвижда при съкратен процес.

Адвокатът Бойко Даков, който защитаваше Кючуков, изтъкна, че младежът страда от шизофрения. Според комплексна съдебно-психиатрична експертиза обаче по време на деянието, той е бил в ремисия и е осъзнавал какво е извършил. Адвокатът на пострадалата Виолета Караджова Калин Коцев пък подчерта в съдебната зала, че възрастната жена продължава да изпитва болки и все още се придвижва с патерици, въпреки, че са минали 7 месеца от побоя. Пенсионерката претърпя операция на тазобедрената става. За нанесени нематериални щети пострадалата иска общо 18 хил. лева и още близо 1800 за разходите по лечението. След произнасянето на присъдата Кючуков отказа изявление. Не пожелаха да говорят и дъщерите на Виолета, които бяха в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай