Оправдаха братя Дамянови

Експертизата показа, че не Тодор, а те имали рани

Оправдаха братя Дамянови | StandartNews.com

Районният съд във Враца оправда напълно братята Десислав и Иван Дамянови след като бяха изслушани и последните експертизи, поискани от председателката на съдебния състав Стела Колчева. Последното обвинение срещу тях бе за хулиганство и увреждане на чуждо имущество. Братята бяха обявени за невинни и по двата пункта.

Делото срещу Дамянови тръгна през януари по съкратено съдебно следствие - без право да се намали присъдата, но с цел процесуална икономия. Заради смъртта на 18-годишният Тодор Йорданов,  те бяха обвинени в хулиганство с особена дързост. В хода на разследването беше доказано, че въпреки спречкването между тях момчето е починало от вродено сърдечно заболяване. Инцидентът стана в началото на миналата година в центъра на Враца.

В представената днес пред съда медицинска експертиза за състоянието на 18-годишният Тодор се твърди, че по тялото на починалото момче не са открити рани, които биха могли да са нанесени от побой. В експертизата пък засягаща братята Дамянови се казва, че те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай