Правосъдният министър: Продължаваме реформите по необратим начин

Правосъдният министър: Продължаваме реформите по необратим начин | StandartNews.com

Служебното правителство има волята и решимостта да продължи процеса на реформи по необратим начин – не само заради Механизма за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на цялото обществото, заяви министърът на правосъдието Мария Павлова по време на срещата си със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Параскеви Миху.

Министър Павлова беше на работно посещение в Брюксел, където представи напредъка на страната ни по изпълнение на показателите за напредък в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка. Тя увери Миху в пълната приемственост от предходното правителство по отношение на реформата в съдебната система и изрази надежда, че тази линия ще бъде продължена и от правителството, което ще бъде формирано след предстоящите избори на 26 март.

Българският министър на правосъдието оцени високо партньорството с държавите-членки и ЕК, както и фактологичния подход и обективната оценка в докладите. От своя страна, заместник-генералния секретар на Комисията потвърди напредъка в изпълнението на показателите и окуражи страната ни да продължи процеса на реформи.

По време на посещението си в Брюксел Мария Павлова се срещна и с постоянния представител на България към Европейския съюз Димитър Цанчев. Двамата обсъдиха ангажиментите на министерството на правосъдието по подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай