Прокуратурата: Няма данни за човешка намеса по колата на Лозан Панов

Прокуратурата: Няма данни за човешка намеса по колата на Лозан Панов | StandartNews.com

Няма данни за човешка намеса върху автомобила, обслужващ председателя на ВКС Лозан Панов, обяви говорителят на Сотир Цацаров Румяна Арнаудова. "Тези техни заключения се базират на науката и не съвпадат с твърденията за поведението на шофьора и на г-н Лозан Панов", допълни тя.

Имаме две експертни справки за техническото състояние на автомобила, обслужвал г-н Лозан Панов. Първата експертиза е от 8 юни тази година и е изготвена от инж. Бойко Виачки, който е ръководител на сервиз, представляващ марката „Мерцедес за България". Втората експертна справка е изготвена от двама инженери с много опит, инж. Иван Недев и инж. Александър Тошев, които са извършили оглед и са дали заключение", продължи Арнаудова. 

Специалистите били категорични, че има нарушаване на целостта на джантата и гумата, че има липсващи два болта и един разхлабен. "Дали са заключение за това как е възможно да се получат тези наранявания по автомобилната гума и джанта. Съобразявайки се и с дадените сведения и от разпитаните преди това свидетели. Те са посочили всички възможности, при които е възможно подобно нараняване да се получи. За нас са важни фактите, от които могат да се направят изводи", допълни говорителят на главният прокурор.

Ако имахме данни данни за външна намеса по автомобила на Лозан Панов, нямаше да има отказ да се образува досъдебно производство. Всеки би могъл да развие болтове, въпросът е дали имаме обективни данни за такова поведение, няма такива, каза още Арнаудова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай