Прокуратурата разследва инцидента в "Арсенал"

Прокуратурата разследва инцидента в "Арсенал" | StandartNews.com

Окръжната прокуратура в Стара Загора разпореди извършването на разследване на днешния трагичен инцидент в цех на Завод-3 в гр. Казанлък на дружеството "Арсенал" АД, при който един работник загина, а друг пострада с тежко обгаряне при трудовата злополука.

Към настоящия момент се извършва оглед на местопроизшествие от двама следователи от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора. На мястото на инцидента е и административният ръководител - Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Окръжна прокуратура в Стара Загора.

"Към настоящия момент знаем, че загиналият е на 26 години, а пострадалият е на 46 години", заяви областният управител на Стара Загора Гергана Микова във връзка с трагичния инцидент в завод "Арсенал". "Става въпрос за нарушение на технологията, при която се работи в този цех - работниците в този момент не е трябвало да бъдат там. Не е имало взрив, става въпрос за запалване."

"Пострадалият е тежко ранен и е откаран в Университетската болница в Стара Загора. От пожарната обследват дали има замърсяване на въздуха, видимо не се наблюдава такова, казаха по първоначални данни специалистите. От инспекцията по труда също вече са пристигнали на място. Очакваме да видим какви ще бъдат резултатите", добави Микова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай