Прокурор Иван Гешев: Иванчева говори неистини. Тя е изнудвала инвеститори!

Прокурор Иван Гешев: Иванчева говори неистини. Тя е изнудвала инвеститори! | StandartNews.com

Заседанията са публични, всеки ще може да присъства и да знае цялата истина. Няма как да се каже абсолютно всичко сега, това ще попречи на процеса. Това заяви в ефира на bTV Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура, по повод ареста на скандалната кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

"Всеки е невинен до доказване на противното. Ще съм сигурен във виновността на дамите, когато делото приключи с осъдителна присъда. Към момента смятам, че имаме достатъчно доказателства за виновността им. Отговарям за тази прокуратура и за нашите действия, нямам съмнения в качеството на свършената работа", каза още той.

Запитан дали бе премината граница с многочасовия арест, Гешев отговори: "Една от причините да съм тук в момента е да защитя труда на колегите си, които си свършиха прекрасно работата. Те спазиха закона от А до Я. Това е лош късмет за нас разследващите, и ние имаме семейства - никой не иска да седи пред цяла България и да извършва тези действия. Този лош късмет не се дължи на наши действия. Не сме виновни, че те са решили да извършат подкупа в центъра на София, да си сменят парите в едно кафе, да ги разхвърлят и да изберат този централен маршрут в час пик".

"Теории има всякакви - действахме според закона. Тези пари са много и не са наши. Ако ги бяхме изпуснали, щяхте да ни питате: "Защо не ни задържахте веднага", добави той.

Относно твърденията на Иванчева, че това е фалшив арест и те са знаели какво точно търсят, Гешев заяви: "Тя говори неистини. Обвиняемите у нас могат да говорят всичко, дори и да лъжат, без да носят никаква отговорност. На адвокатите работата им е да подкрепят това. Нищо от това не отговаря на истината. Бях там 15 минути след спирането на колата. Цяла България може да види как започва претърсването - от предна лява врата и всичко започва да се описва. След час, час и нещо открихме парите. Не е започнато, както твърди Иванчева, директно от парите. За това беше толкова дълго. Претърсва се всичко и се описва всичко". На въпрос унизителен ли е бил подобен арест за нея, той отвърна: "Унизително е да изнудваш инвеститори. Унизително е да те няма в работния ти ден, когато ти е приемният ден. Унизително е тези пари да не влизат в ремонти, асфалти, пенсии и т.н. Унизително е да искат да те почерпят и за най-малката услуга".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай