Съдът отстрани кмета Иван Тотев от поста му (ОБНОВЕНА)

Градоначалникът на Пловдив излезе в отпуск до 15-ти февруари

Съдът отстрани кмета Иван Тотев от поста му (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Съдът отстрани от поста му кмета на Пловдив Иван Тотев.

След повече от два часа закрито заседание Пловдивският окръжен съд реши, че ще отстрани кмета на Пловдив Иван Тотев от заеманата от него в момента длъжност.

Съдия Силвия Цанкова намери за основателно искането на Софийска градска прокуратура кметът да не заема поста си докато тече досъдебното производство срещу него.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Кметът Иван Тотев изслуша решението и след това запази мълчание. На излизане той отказа да коментира решението пред медиите. А адвокатът му Красимир Елдъров заяви, че ще се възползват от правото да обжалват постановлението. 

Преди решението адвокатът на градоначалника Красимир Елдъров депозира пред съдия Силвия Цанкова копие от заповедта на Тотев, с която той излиза в отпуск от днес до 15 февруари и за изпълняващ длъжността оставя неговия заместник Розалин Петков.Елдъров подчерта, че по този начин се дава достатъчно добра възможност на прокурорите да проведат разследване и да разпитат свидетелите.

До този момент показания са снети от 14 свидетели, сред които са и общински служители - зам.-кмета Розалин Петков и шефът на Дирекцията за обществени поръчки Тодор Тодорв.

Прокурорите настояваха кметът да бъде отстранен от длъжността, за да не повлияае на подчинените си, тъй като до този момент за обществената поръчка за реконструкцията на зоокъта все още не е разпитан ресорният зам.-кмет по строителството инж. Димитър Кацарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай