Съдът пусна полицейския шеф от Пловдив

Съдът пусна полицейския шеф от Пловдив | StandartNews.com

Стоян Павлов, началник на Охранителна полиция към Трето РПУ в Пловдив, обвинен в подкуп от Окръжна прокуратура, бе освободен днес от Апелативен съд, който отмени задържането му под стража, без да налага друга мярка за неотклонение, обяви БГНЕС.

Павлов бе уличен в подпомагане на телефонни измамници, а конкретното обвинение е за приемане на 300 лева от тях след последната им измама на обща стойност 1 300 лв. В съдебната зала днес стана ясно, че на видеокадрите, посочени от прокуратурата като доказателство за срещите на Павлов с измамниците пред полицейското управление, на практика не се виждат конкретни лица.

Според прокуратурата, доказателствената стойност трябва да се търси в поредността на кадрите, защото тя съвпада с показанията на двамата свидетели за срещи с Павлов, но очевидно този аргумент не се прие. Няма обосновано предположение за извършеното престъпление, предмет на обвинителния акт, реши съдът и освободи Павлов.

Прокуратурата може да продължи да работи по случая, но да прецизира текстовете в закона, по които да предяви обвинение, защото посоченият сега не издържа, стана ясно още в съдебната зала. На брифинг преди дни окръжният прокурор Румен Попов заяви, че Стоян Павлов е консултирал и подпомагал телефонни измамници, извършили серия престъпления от началото на септември досега.

Над 180 000 лв бяха предадени доброволно от възрастни хора в 21 измами. В хода на разследването се е появила връзката на полицейския служител с бандата телефонни измамници, като посредникът е негов близък приятел- Димитър Рангелов. Въпросният Рангелов е неоткриваем от деня, в който медиите обявиха акцията

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай