Спецпрокуратурата ще умува една седмица за оградата на границата

Спецпрокуратурата ще умува една седмица за оградата на границата | StandartNews.com

Получен е сигнал и от Елена Йончева, придружен с филмов материал за оградното съоръжение. Филмовият материал и сигналът веднага са препратени по компетентност на Специализираната прокуратура. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на заседание на парламентарната правна комисия.

„Предстои в рамките на седмица наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура да вземе решение на основата на тези данни дали да образува наказателно производство", заяви той. „Ако наблюдаващият прокурор вземе решение да образува наказателно производство при всички случаи ще бъде назначена експертиза. Тя трябва да даде заключение дали проектните стойности са неоснователни завишени", обясни Сотир Цацаров.

„Има преписка проверка през 2014 година по сигнал на Александър Ненков от ГЕРБ за нарушение при изграждане на заграждението в началния му етап. Сигналът е срещу Ангел Найденов, прието е, че няма нарушение и не е образувано досъдебно производство", припомни той.

„На 10 март 2017 година постъпва сигнал от Велизар Енчев. Същия месец е получена цялата проектна и конструктивна информация. На 7 юни 2017 година е получен междинният доклад от ДАНС. На 12 юни е получен сигнал от депутати от БСП, който е добавен към тази преписка", посочи главният прокурор и уточни, че Специализираната прокуратура е изискала становище от областните управители и от фирмите- проектанти за това как са ценообразували.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай