Стефан Милев поема Софийския районен съд

Стефан Милев поема Софийския районен съд | StandartNews.com

Съдийската колегия избра доскорошният прокурор Стефан Милев за временно изпълняващ длъжността председател на Софийския районен съд.

Резултатът беше очакван, откакто като извънредна точка кандидатурата му беше внесена за разглеждане от името на осем от членовете на колегията. Необходимите гласове, за да бъде прието решението, са 8 и точно толкова получи той.

Милев е съдия в Софийски градски съд от лятото на 2016 година. На него скоро му беше разпределено делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев, като той го насрочи за часове за 22 февруари тази година. В предложението си предложителите на Милев са отбелязали, че той ще довърши разпределените му дела в СГС, което означава и процесът срещу Ненчев. Калпакчиев обаче направи уговорката, че в НПК е записано, че председател на съдебния състав довършва делата, на които е даден ход на съдебното следствие. Такъв не е случаят с делото на Ненчев. Диспозитивът беше променен, което означава че делото срещу военния министър ще бъде разпределено отново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай