Закопчаха Иванка Ройдова, поръчала убийствата на брат си, децата и внучетата му

Закопчаха Иванка Ройдова, поръчала убийствата на брат си, децата и внучетата му | StandartNews.com

Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, която бе осъдена на 3 години условно по обвинение за поръчителство за убийство на родата си, бе задържана в Апелативния съд. Това се случи, след като магистратите отмениха условното ѝ наказание и наложиха ефективно постановявайки 3 г. лишаване от свобода.

Ако плановете на Иванка Ройдова се бяха сбъднали, на Гергьовден 2016 г. на празнична трапеза щеше да загине цялото семейство на брат ѝ - синът и дъщерята му, зетят и две внучета.

Самият ѝ брат трябваше да умре преди това от свръхдоза инсулин и това да мине за нещастен случай. Крайната цел на тези наистина кървави схеми стои едно наследство от над 4 млн. долара, оставено от бащата на Ройдова в Америка. Лошият ѝ шанс, който я доведе в съда, вместо в света на богатите, е човекът, нает да осъществи масовото убийство - той се оказва полицай под прикритие.

Обвинителният акт срещу 66-годишната Иванка Ройдова, предявен през март 2016 г., съдържаше всички елементи на холивудски трилър с елементи на хорър. Делото се гледа в Окръжен съд - Пловдив и присъдата условна - три години с пет години изпитателен срок. На излизане от делото, роднините не бяха доволни, Ройдова също. Тя обжалва, прокуратурата също.

Днес Апелативен съд - Пловдив излезе с решение и белезниците на Ройдова бяха сложени още в съдебната зала – условната присъда беше заменена с ефективна и тя отива за три години в затвора.

Според събраните доказателства Ройдова е подбуждала агент под прикритие, когото мислела за човек от подземния свят, да отвлече брат ѝ Стойчо Ройдов и да го инжектира с голяма доза инсулин. Тя предала на агента и списък с имената на шестимата му близки - сина му, дъщеря му, съпругът ѝ и двете им деца, и поискала те да бъдат ликвидирани. Заплатила на служителя и 3000 лева, като му обещала, че ако роднините ѝ бъдат убити, ще му заплати още 10 процента от наследството на починалия ѝ баща в САЩ. Ройдова го оценявала на около 4 милиона долара.

Наследството от 4 млн. долара е реално. Проблемът е, че бащата - емигрант от много години, скъсал с българското си семейство за десетилетия и възстановил връзките към края на живота си, в крайна сметка е оставил всичко на друга жена - българка, която е била наета да се грижи за него. Ройдова през цялото време изтъкваше в съда, че и да премахне целия род, пак няма да наследи милионите, но очевидно този аргумент остана без последствия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай