Борисов склонен за смяната на шефа на НЗОК

Борисов склонен за смяната на шефа на НЗОК  | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов намекна, че е съгласен с поисканата оставка на шефа на Здравната каса от страна на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Борисов коментира скандала от Мюнхен и заяви, че според него Ананиев трябва сам да си избере екипа, с който ще работи. Като не пропусна да напомни, че Плочев е бил предложен за поста начело на НЗОК от предишния здравен министър - Николай Петров.

"Доколкото си спомням, Ники Петров го предложи, когато беше министър. Редно е всеки министър да доведе екипа си, с който ще работи", изказа мнението си премиерът.

По закон обаче НЗОК не е на подчинение на изпълнителната власт, а се води обществена институция, подчинена на парламента, който избира нейния управител. Това беше и причината по-късно НЗОК да пусне писмо, с което напомня, че министърът на здравеопазването няма правомощия да иска оставка на управител на Здравната каса.

Борисов каза, че ще проведе среща с Камен Плочев, когато се върне у нас. "Ще проведем разговор по темата", каза той.

Министър-председателят се закани скоро службите да направят още разкрития за нарушения с обществените пари в здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай