Дамян Илиев поздрави ветеринарите

Дамян Илиев поздрави ветеринарите | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните изпрати адрес по повод Деня на ветеринарномедицинския специалист

 

Изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев изпрати адрес по повод Деня на ветеринарномедицинския специалист. Ето какво пише в поздравлението:

"За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай днешния празник - Деня на ветеринарномедицинския специалист. „Нашия празник", когато празнуваме заедно с нашите колеги, избрали да тръгнат по пътя на ветеринарната медицина.

Тази година беше година на изпитание за ветеринарните лекари в България. Бяхме изправени пред голямо и ново за нас предизвикателство, каквото е заболяването Заразен нодуларен дерматит.

Ние заедно успяхме да се справим с него. Заедно с министър Танева инициирахме промяна на законодателството в Европейския съюз, която вече е факт.

Ще си позволя да цитирам еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис, който заяви, че България е пример за борба с това заболяване. Колеги, благодаря Ви за професионализма!

Продължавайте да бъдете отдадени на професията. Нашата работа е да бъдем полезни на обществото. Грижейки се за здравето на животните ветеринарния лекар осигурява безопасността на цялата хранителна верига.

Желая здраве и благоденствие на Вас и Вашите семейства.

Честит празник!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай