Дават още 300 000 лева на болниците в Ловеч и Враца

Дават още 300 000 лева на болниците в Ловеч и Враца | StandartNews.com

Още 300 хиляди лева ще предостави Министерството на здравеопазването на болниците в Ловеч и Враца, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Николай Петров. Петров участва в в конференция "Иновации и добри практики в здравеопазването".

Дейността за спешна помощ вече е изплатена в двете лечебни заведения, увери министър Петров. Има и други застрашени болници, които могат да изпаднат в положението на тези две лечебни заведения, каза още министър Петров.

Където се намерят нарушения, заради които са се натрупали високи дългове, ще се предприемат конкретни мерки и са възможни промени в ръководството на болницата, допълни министър Петров.

В момента нямам информация за напрежение в болница "Пирогов", каза още министър Петров.

В системата на здравеопазването трябва да има широко обществено обсъждане накъде, с какви средства и с каква цел трябва да се развива системата на здравеопазването, взимайки добри практики от по-добрите страни, каза министър Петров в приветствието си към участниците във форума. Изправени сме пред това да се намери баланс между обхватност на системата и нейната иновативност. Типично за настоящата ни система е, че има места с много силно развити технологични решения, но не е много ясен отговорът за достъпността до тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай