Финансовата криза и в "Пирогов"

Финансовата криза и в "Пирогов" | StandartNews.com

Финансовата криза в болниците стигна и до "Пирогов". Само за месец май най-голямата спешна болница у нас е похарчила половин милион лева над бюджета си. Причината е, че лимитът на лечебното заведение наскоро е бил намален, съобщава Нова телевизия.

В същото време 80 на сто от преминалите "надлимитни" пациенти в "Пирогов" са спешни.

Това означава, че ако се спазват лимитите, болницата е трябвало да спре работа още преди седмица, пресмятат от ръководството.

По думите на проф. д-р Николай Габровски, заместник-директор по лечебната дейност, ръководството на болницата е силно загрижено, тъй като направената наскоро промяна на лимита на болницата не отразява реалните нужди на обществото за получаване на спешна медицинска помощ.

Неизплащането на тези средства би изправило болницата и пациентите пред сериозно изпитание.

Здравният министър Николай Петров заяви, че тепърва ще коментира казуса с д-р Габровски.

Междувременно стана ясно, че здравният министър Николай Петров не е запознат с това, че болница „Пирогов" е с надлимитна дейност в размер на половин милион лева за месец май.

Помолен за коментар на думите на проф. Николай Габровски, който изразява загриженост, министър Петров заяви, че не може да коментира нещо, което е казал Габровски.

„Аз не обичам да коментирам кой какво е казал. Трябва да се видя с него и той да ми каже. Няма да коментирам какво е казал. Той на мен не се е обадил. Сега ще го извикам да видим какъв е проблемът", каза още Петров, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай