Кампанията безплатни прегледи днес зарадва жителите на с. Крумово

Кампанията безплатни прегледи днес зарадва жителите на с. Крумово | StandartNews.com

В третия ден от благотворителната кампания на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан в селищата на община Родопи медицинският екип от кардиолог д-р Мария Димитрова и невролог д-р Красимира Филотева на верига болници „Медлайн.Централ Хоспитал" се погрижи за жителите на с. Крумово. Заедно с тях в селото в тъмни зори пристигна и специално оборудваната с най-съвременна медицинска апаратура линейка.

Безплатните прегледи се проведоха в специално подготвено от местната управа помещение в кметството в селото. За нас е голямо удобство не само защото лекарите идват на крака при нас, но и защото можем да си направим необходимите изследвания, без да пием пътя до града, благодаряха пациентите. Инициативата се провежда повече от 3 години и се надяваме да не спира, защото ние по-млади няма да ставаме и ходенето до града ще става все по-трудно, шеговито подмятаха пенсионери.

Двуседмичната кампания, която се провежда по инициатива на кмета на община Родопи Пламен Спасов и на пловдивския предприемач и председател на ордена д-р Невен Енчев, стартира в понеделник от с. Белащица. Десетки възрастни бяха дошли за консултация час преди началото на прегледите. При голям интерес преминаха консултациите и на 15 февруари в с. Ягодово.

Утре медиците ще преглеждат жителите на Брестник. На 20 февруари продължават в с. Цалапица, следват Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

Кметът Спасов отбеляза, че целта е да се спестят време и средства на жителите на общината, необходими за посещение първо при личния лекар, а след това и при специалист, като им се осигури качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Уверен съм в професионализма на лекарите и виждам, че хората са доволни, заяви той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай