Карантина заради шарка в пловдивска болница

Карантина заради шарка в пловдивска болница | StandartNews.com

Детското отделение на многопрофилна болница „Свети Мина" в Пловдив е поставено под карантина заради зараза с морбили, обяви дежурен епидемиолог от Регионалната здравна инспекция. Отделението ще остане под карантина до 19 април включително.

„В здравното заведение е открита инфекция от дребна шарка, но вече са взети всички предпазни мерки, за да се спре разпространението й. В момента в болница „Свети Мина" се извършва дезинфекция и се почистват всички стаи и помещения, включително и климатиците, тъй като инфекцията се предава по въздушно-капков път. Пациенти не се приемат, а свижданията са забранени до 19 април", обясни дежурният специалист. Той посочи, че всички, които са имали контакт със заразените, са установени и състоянието им се следи по списък.

Над 30 пациенти с първоначална диагноза морбили са преминали през Инфекциозната клиника на Университетска болница „Свети Георги" в Пловдив от началото на март, когато бе регистриран първия случай. До момента лабораторно потвърдените случаи са 18, очакват се резултатите за останалите 12.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай