Лекари в надпревара за приза „Млад медик"

Лекари в надпревара за приза „Млад медик" | StandartNews.com

Вестник Стандарт" и Българският лекарски съюз готвят второ издание на конкурса

Лекари от цялата страна влизат в надпревара за наградите в конкурса "Млад медик". Той се организира за втори път от вестник "Стандарт" в партньорство с Българския лекарски съюз. Инициативата, която е част от кампанията на "Стандарт" - "Новата генерация", има за цел да представи на обществеността новото поколение млади и обещаващи лекари, които са избрали да се реализират в България, както и да издигне престижа и да върне доверието в лекарската професия.

Млади медици до 38 г. от цялата страна ще бъдат номинирани от 28-те регионални колегии на Български лекарски съюз. Номинации ще се приемат до 5 май 2017 г. Три са категориите, в които може да се кандидатства – докторант, специализант и лекар с придобита специалност. От всяка категория ще бъдат излъчени победители на първо, второ и трето място. Част от критериите за оценка са: успех при завършване на образованието, публикации в специализирани издания, проведени форми на ПМО и др.

Участниците ще бъдат представени на страниците на вестник "Стандарт" с отговор на въпроса „Защо избрахте тази специалност". Победителите в конкурса ще получат парични награди, осигурени от фармацевтичната компания "Новартис". Награждаването ще се състои на специална церемония, която ще се проведе във втората десетдневка на май.

Председател на комисията, която ще оценява участниците, ще бъде проф. д-р Никола Владов, д.м.н., началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във Военномедицинска академия и носител на отличието на БЛС Лекар на годината 2016. Членове са главният редактор на в. "Стандарт" г-жа Славка Бозукова, д-р Галинка Павлова – заместник-председател на БЛС, д-р Юлиан Йорданов – председател на Акредитационния съвет на УС на БЛС, д-р Радислав Наков – специализант по гастроентерология и редовен докторант, д-р Емануил Найденов - специалист по неврохирургия, представители на младите лекари.

"Участието на БЛС в тази инициатива на в. "Стандарт" е в подкрепа на една от основните дейности на съсловната ни организация - да се опитаме да задържим младите лекари в родината, като им предложим възможност за адекватно професионално развитие и справедливо заплащане на труда им. В България има изключително добри, доказали се млади лекари, които работят ежедневно с цел да повишат качеството на здравните услуги у нас. Успехите и постиженията им трябва да се показват на обществото, а за това е много важно участието на медиите и конкретно на инициативи като тази", споделя д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай