Медиците от Враца затвориха за 1 час булевард

Къде са гражданите, които лекуваме, питат ядосани лекарите

Медиците от Враца затвориха за 1 час булевард | StandartNews.com

С едночасова блокада на движението по един от основните булеварди във Враца премина днешният протест на медици и граждани срещу фалита на многопрофилната болница в града, обяви БНТ. Оставки обаче нямаше. Вместо това започна изплащане на 40% от заплатите за юли. 

Лекарите във Врачанската болница посрещнаха с възмущение идеята да закрият отделения. Според тях това няма да реши проблема, а само ще го задълбочи.

Тези 5-6 отделения, за които се говори, че ще останат, как ще работят? Запорирани са сметките на болницата за лекарства. Пациентите, които не могат да бъдат хоспитализирани в реанимация и трябва да бъдат пренасочвани, ами това пренасочване нали понякога касае живота им, пита д-р Ростислав Стефанов, началник на ОАРИЛ.

Медиците бяха разочаровани и от подкрепата на гражданите, които днес бяха наполовина по-малко от вчера. "Враца поне 60 хиляди наброява, виждаме повече като пациенти, а сега къде са да ни подкрепят?, одоса се д-р Лалковска от Първо вътрешно отделение. 

Народният представител Петя Аврамова каза пред протестиращите, че в момента тече проверка на финансовия контрол за управлението на болницата през последните години и обеща, че решение на проблема ще има. "Няма закриване на отделения, има оздравителна програма, която е в Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите", каза тя.

Утре протестиращите ще затворят път Е-79

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай