Проф. Валерий Войнов спаси живота на майка ми !

Проф. Валерий Войнов спаси живота на майка ми ! | StandartNews.com

Живя вкъщи, а не на хотел, за да бъде до близките на пациента, казва Соня Колтуклиева

- Г-жо Колтуклиева, проф. Пламен Кенаров казва, че Вие сте помогнали на десетки хиляди болни българи, защото сте довели в България руския учен и лечител проф. Валерий Войнов.
- О, това е една история за огромна болка, безпомощност, отчаяние и възкръснали надежди.
През 2012 г. майка ми Мария започна да гасне като свещ - от лъчезарна и весела жена, много бързо започна да губи сили, клепачите й се затваряха, не можеше да дъвче, задушаваше се...Заключението на лекарите от голяма частна софийска болница беше исхемичен инсулт. С брат ми Петър зарязахме всичко и се фокусирахме в лечението на майка ни - обикаляхме от болница в болница, но мама не се подобряваше. Слава Богу, след няколко мъчителни месеци поставиха правилната диагноза - миастения гравис. Това е коварно и жестоко автоимунно заболяване, покосяващо обичайно млади хора. От лекар на лекар стигнах до проф. Пламен Кенаров, началник на интензивното неврологично отделение на Университетска болница "Царица Йоана". Той ми поясни, че единствената надежда за горката ми майчица е проф. Валерий Войнов - създател на уникален апарат за плазмафереза. Проф. Кенаров беше правил многократно опити някоя от държавните институции или болници да поканят световноизвестния учен, но беше удрял на камък.
Веднага писах на проф. Войнов - молих го и настоявах да дойде в България, да открие пролука в натоварения си график. И успях! Между две пътувания от Китай до САЩ, проф. Войнов дойде в София и започна лечението.
Съпровождан от проф Кенаров, проф. Войнов направи серия от срещи с лекари, студенти, болни и представители на държавни институции. Всички се убедиха в чудодейните възможности на терапевтичната афереза. Вестник "Стандарт" беше първата българска медия, която разказа за удивителния ефект от прочистването на кръвната плазма с портативния апарат, съдържащ нано-технологична мембрана.
- Какво впечатление Ви направи проф. Войнов?
- Скромен, сдържан, достолепен човек. Тогава беше на 72 години, но изглеждаше 20 години по-млад. Пожела да живее у нас, а не на хотел, за да бъде в контакт с близките на пациента.
Проф. Войнов е наследник на аристократичен род от Санкт Петербург и "синята кръв" личеше във всеки негов жест. Предяви скромни претенции към мен: всяка сутрин да има 3 пресни яйца, които той сам си приготвяше "на очи" с домашно масло, предпочиташе черен хляб и соеви кренвирши, обядваше пилешка пържола със зеленчуци, вечеряше ядки с чай. Ставаше в 7:00 ч. и си лягаше в 21,30 ч. Преди вечеря около час и половина общуваше с пациенти и свои колеги през таблета си. Предпочиташе да ходи пеша от нас до ИСУЛ и обратно. Разказа ми, че пътува непрекъснато - неговият портативен апарат се използва в 36 държави.
- Благодарение на Вас лечението с терапевтична афереза стигна и до българските болни, така ще бъдат спасени десетки хиляди пациенти.
- Щастлива съм от това! Прекрасно е, че да работят с апарата и по терапията на проф. Войнов вече са подготвени великолепни български лекари, между които и проф. Николай Петров, сегашният министър на здравеопазването.

Медиите за уникалното лечение

BIT: Плазмаферезата е полезна
за всеки човек над 40 г.

Що е то плазмафереза – коментира изобретателят на нов портативен апарат за пречистване на кръвта от антителата проф. Валерий Войнов от Санктпетербургския университет.
Вечен живот и вечна младост няма, но е важно как ще изживеем живота си, защото можем да си обезпечим продуктивност до дълбока старост, категоричен е проф. Войнов.
Според него, след 40 години плазмаферезата е полезна за всеки човек. „Остаряваме по два начина – видимо чрез бръчките и невидимо. Бръчките от вътре обаче никой не може да опъне с модерните способи на пластичната хирургия и затова най-добрият начин е, когато и отвън помагаме, а отвътре се стараем да осигурим нормално функциониране на организма. Тогава имаме по-качествено лечение и превенция за преждевременно стареене", категоричен е проф. Войнов.
За 30 години той има проведени около 70 000 процедури в Русия и няма нито един загубен пациент. Апаратът се ползва в 36 държави и скоро ще бъде достъпен и у нас.
Професорът е на 78 г., но живее и работи активно. Проф. Войнов ще бъде главен консултант на Клиниката по естетична медицина, антиейджийнг и клетъчни терапии „Мона Лиза".
„Плазмаферезата не означава, че съм излекувал някого дефинитивно. Автоимунните заболявания принципно са нелечими и обикновено курсът на лечение е четири процедури през ден, които дават достатъчно добър ефект при минимум негативи. Нормата се възвръща много бързо, но патологията я има и след половин година. Затова веднъж годишно е целесъобразно да се прави такъв курс", смята проф. Валерий Войнов.

"Стандарт": С пречистването на кръвта
се борим със стареенето отвътре

Руският професор Валерий Войнов е новият фаворит на дамите и господата, които следят най-авангардните постижения в антиейджинга, т.е - в борбата със стареенето и видимото повяхване. Ученият, който от утре гостува в София, бори болестите и бръчките с авторски уникален миниапарат за еферентна плазмафереза, чрез който чисти кръвната плазма от натрупаните токсини и шлаки. Това забавя процесите, които водят до старостта и работи за красотата, младостта, сияйната кожа и здравия организъм.
След като се освободим от токсините, лицето и въобще епидермисът придобиват свежа визия, напълно независима от фактическата възраст. Още повече, че килограмите започват да се топят значително по-лесно, тъй като метаболитните процеси работят на много по-бързи и динамични обороти. "Всички ние искаме да спрем хода на времето, да изглеждаме по-млади и да живеем по-пълноценно", мотивира се професор Войнов. И уточнява: "С еферентната плазмафереза козметичните процедури повлияват на красотата и на свежестта на повърхността, а организмът се справя сам с процеса на стареене. Кожата придобива младежки вид, а метаболитните процеси благоприятстват за регенерацията на колаген, който изглажда чертите върху лицето, шията, деколтето. Просто трябва да се справим с процеса на стареене отвътре."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай