Семерджиев: Пръстовият отпечатък е незаконен

Здравеопазването тъне в правен хаос, обяви министърът

Семерджиев: Пръстовият отпечатък е незаконен | StandartNews.com

Служебният министър Илко Семерджиев обяви, че ще се постаре до няколко дни да отпадне системата с пръстовите отпечатъци в болните. Той определи въвеждането на индификаторите като самоуправство. Според него далеч по удачно е въвеждането на електронна здравка карта. "Има драстичен проблем - увеличи се общата смъртност", коментира Семерджиев пред bTV. "31 нормативни акта на Здравното министерство са оспореди в съда. Това е правен хаос", продължи министърът.

Той обяви, че трябва да се възстанови ндоговорното начало със Здравната каса (НЗОК) за подписване на Националния рамков договор (НРД), с който ще се определят предвидими лимити, достъп и качество на медицинска помощ. Надзорът на касата е решил да намали лимита на болниците, което остави 72 млн. дефицит за началото на 2017 година, заяви служебният здравен министър.

Продължават и разговорите около просрочените тържове. Този за ваксините е трябвало да се проведе през октомври, но има закъснение от 4 месеца.

Семерджиев обяви, е е възстановил правдата с уволнението на подуправитея на подуправителя на НЗОК Иванка Кръстева, Семерджиев заяви, че това е възстановяване на справедливостта. Припомняме, тя бе съветник на министър Москов и бе

"Разходите са повече от приходите. Лошо управление, буквално. Това е предизборно говорене, този човек трябва да отговаря на въпроси. Москов назначава политическите си съветници за подуправители на Касата", коментира Семерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай