Ще настояват за нова методика за разпределение на лимитите на болниците

Ще настояват за нова методика за разпределение на лимитите на болниците | StandartNews.com

Ще настояваме за нова методика за разпределение на лимитите на болниците. Това заяви министърът на здравеопазването Николай Петров по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, съобщава БГНЕС.

„Има фрапантни случаи - три еднакви болници получават в пъти различни лимити. Ще се борим за повече справедливост при разпределението на тези средства, но това може да се постигне с публичност", каза министърът. Николай Петров ще настоява всички подчинени структури на Министерство на здравеопазването да изпращат разходите си до министерството – за лекарства, логистика, за всичко. „Това е част от усилията ни да подредим до колкото е възможно системата. Ще държим на публичността. Това ще бъде нашата посока на действие", категоричен бе Николай Петров. От друга страна той отговори и на депутатски въпрос за намаляващата готовност на пациентите да се ваксинират.

„Последните години се появиха негативни нагласи сред обществеността относно ваксините. Вина могат да имат няколко предходни ръководства на Министерство на здравеопазване и не само те. Трябва да предприемем кампания", заяви здравният министър. Петров посочи, че ще бъде направен и детайлен преглед какво е правено в сферата на ваксините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай