Светило в очната хирургия преглежда във „Vision"

Светило в очната хирургия преглежда във „Vision" | StandartNews.com

Светилото в световната ретинална хирургия – д-р Карл Клаес, ще преглежда в столичната клиника „Vision" на 18 май 2018 г. /петък/. Пациентите, които желаят да се консултират с именития специалист, могат да си запишат час на тел. 0 700 89 003 или 0887/31 44 79.

Белгиецът е един от най-известните витреоретинални хирурзи в света. Ученик е на пионера д-р Реля Живойнович, с когото дълги години оперира пациенти от цяла Европа, Африка, Азия, Близкия изток и Южна Америка.

Специализирал е в „Харвард", а от 1989 г. води курсове и обучава хирурзи от над 30 страни.

През 2005 г. създава отделението по витреоретинална хирургия в болницата „Св. Августин" в Антерверпен, Белгия, което оглавява и до днес. Светило в областта си, д-р Клаес прави 1 200 операции годишно, като 50% от пациентите му са чужденци, които намират последна надежда при него. Помага на пациенти с изключително тежки патологии – например отлепване на ретината и очни травми, както и на недоносени бебета с ретинопатия. От няколко години българите имат шанса да се консултират с него на място в София, благодарение на сътрудничеството му с клиника „Vision".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай