Уволниха шеф на Спешно заради смъртен случай

Уволниха шеф на Спешно заради смъртен случай | StandartNews.com

Със заповед на болничния директор д-р Огнян Митев от днес, от поста шеф на Спешно отделение, е освободен д-р Рабаджийски, ще го смени реаниматора -д-р Вакашински, съобщи "Струма".

Рокадата се наложи след драстичния случай със смъртта на военен подполковник от Благоевград ,който издъхна след преглед от стажант ,под носа на дежурните лекари, за които е отговорен д-р Рабаджийски, научи Struma.com. Легендарно бе присъствието на Рабаджийски в Спешно отделение, той се разкъсваше и работеше на няколко места в болницата, така ,че отдавна се говореше за неговото освобождаване.

Новият шеф на Спешно отделение д-р Вакашински е със специалност за работа в Спешно отделение. Припомняме ,че Спешното попадна в грандиозен скандал около смъртта на военния. Тогава Митев разпореди вътрешно разследване и назначи комисия, която да провери случая.

Наказанието на Рабаджийски е детронирането му от поста, а дежурната лекарка по това време ще бъде наказана с мъмрене, заради това, че е допуснала по време на нейно дежурство да влезе стажант, който да се разполага в отделението. След случая мерките за сигурност в отделението за засилени, не се допускат придружители на пациенти, което отново им създава проблеми, тъй като хората протестират, че не ги допускат до близките си, но това също бе зповед на д-р Митев, за заздравяване на дисциплината в отделението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай