Здравният министър: Дискредитират ме заради 20 млн.

Търсим решения за болниците във Враца и Ловеч, каза още проф. Петров

Здравният министър: Дискредитират ме заради 20 млн. | StandartNews.com

Разговаряхме с финансовия министър Владислав Горанов и д-р Дариткова. Предстои среща между мен, министъра, д-р Даниела Дариткова и Менда Стоянова. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на здравеопазването проф.Николай Петров във връзка с натрупаните задължения на болницата във Враца и Ловеч, цитиран от "Фокус".

Търсим решения, централизирана система, откъдето да могат да теглят кредити, посочи той.

На въпрос как ще коментира доклада, в който са констатирани нарушения във ВМА, докато е бил начело на болничното заведение Николай Петров посочи: „Четете ли изводите на доклада? Той беше изпратен в Прокуратурата. Ако видите отговор, а няма да ми задавате въпроси."

Обвиненията неслучайно се отправят, защото трябва да бъда дискредитиран. Съветът ми е да видите документите и да ги прочетете.Трябва да бъда дискредитиран, защото засегнах много интереси. Намалих разходите с 20 млн. лева. Нарушени са интересите на тези, които са взимали тези 20 млн. Проверете ги“, коментира проф. Петров.

Той застана зад джипитата в искането им и децата да заплащат такса за преглед. "Прави са си хората", коментира Николай Петров в кулоарите на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай