Здравният министър като реаниматор: Просто си свърших работата

Здравният министър като реаниматор: Просто си свърших работата | StandartNews.com

Здравният министър влезе в ролята си на реаниматор и се спусна да се бори за живота на случаен минувач, припаднал пред здравното министерство вчера в късния следобед.

Бившият шеф на ВМА видял през прозореца на кабинета в 17.00 часа, че има линейка пред входа на министерството и слязъл да помогне. Оказало се, че екип на Спешна помощ се бори за човек в тежко състояние и понеже всички били ангажирани, линейката не можела да потегли към болница. Министърът похвали медиците, че са пристигнали на петата минута.

"Целият екип беше ангажиран, един обдишва, друг прави сърдечен масаж, трети оправя системите и те не можеха да тръгнат. Аз се намесих да им помогна - поех масажа, за да можем да тръгнем към лечебно заведение. Човекът беше в крайно тежко състояние, без сърдечна дейност", разказа Николай Петров. Със сърдечен масаж и изкуствено дишане в трафика стигнахме много бързо във ВМА, където в шокова зала интубирах пациента, закачих го на апарат и го оставих да продължат на колегите", разказа министърът в отговор на Канал 3.

За него медиците са герои в мирно време, а за себе си каза, че не е направил нищо по-особено, просто си свършил работата.

"И след това се прибрах по риза и чехли, както бях тръгнал, докара ме кола на ВМА. Няма нищо ново, нищо чудно, няма сензация тук. Просто си свърших работата, както вие си вършите работата. Само че моята молба към вас е да пишете за добрите неща. Хората имат нужда от доброто, лошото убива!", обърна се към журналистите министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай