Борисов: И аз гледам животни, и разбирам какво им е на хората, проявете съчувствие

Борисов: И аз гледам животни, и разбирам какво им е на хората, проявете съчувствие | StandartNews.com

"Проявете необходимото съчувствие, човещина и бързо плащайте. И уверете хората, че тази напаст ще бъде унищожена". Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет по повод чумата по овцете и козите в Странджанско, заради която бяха умъртвени хиляди животни.

"Аз гледам животни и разбирам какво им е на хората. Това са животинки", допълни министър-председателят обръщайки се и към земеделския министър Румен Порожанов, който бе лицето, отговарящо за действията, свързани с чумата от присъстващите на заседанието на правителството.

И призова да се вземат всички необходими мерки, за да се спре разрастването на заразата.

Помолете хората да не крият животните. Заради няколко да боледуват милиони. Ако това се разпространи е катастрофа. Но информирайте хора. Обяснявайте от сутрин до вечер, защото целият бранш може да спре да функционира за три години.

Упрекът ми е за това – веднага подгответе стада, веднага с парите да могат да си вземат животни. Помогнете да се дезинфекцират кошарите им.

Вземете всички мерки за дезинфекция. Аз си спомням времената, когато в тези региони не можеше да влезе кола, без да премине през яма за дезинфекция", допълни премиерът.

Той обаче си припомни времената до 90-а година, как се е действало тогава, какви мерки са били вземани и доколко обаче хората са имали възможност хората да получат обяснения за действията на властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай