Затягат контрола при ползването на буферните паркинги към метрото

Затягат контрола при ползването на буферните паркинги към метрото | StandartNews.com

Затягат контрола при ползването на буферните паркинги към метрото в София. Нова електронна система ще следи дали хората, спрели колите си в подземните съоръжения, действително се възползват от услугата „паркирай и пътувай" или продължават да заобикалят правилата в опит да пестят пари.

Оставяте си колата и продължавате пътуването си с метрото. Това е основната идея на така наречените буферни паркинги, намиращи се до три метростанции, построени с цел да облекчат автомобилния трафик в столицата. Правилата са прости – пътувате с подземната железница, възползвате се от частично или изцяло безплатно паркиране. Като тази дама, която спокойно може да служи за пример.

От началото на февруари новите стопани на буферните паркинги „Център за градска мобилност" затягат контрола чрез нова електронна система, която практически не позволява заобикаляне на правилата. Въведена е първо до станция „Джеймс Баучер", а през следващите седмици това ще се случи и при останалите две подземни съоръжения.

Откакто по-строгият контрол е в сила от началото на февруари, се появиха и недоволни граждани, смятащи, че им се начисляват нерегламентирани тарифи. От Центъра за градска мобилност категорично отричат. И припомнят, че ако желанието ви е само да ползвате услуга паркинг без метро, можете, но срещу съвсем регламентирания месечен абонамент на стойност 120 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай