423 населени места са без ток към 17.00 часа

423 населени места са без ток към 17.00 часа | StandartNews.com

Към 17.00 ч. на територията на страната 423 населени места са без електрическо захранване, съобщиха от Министерството на енергетиката. Ситуацията в страната постепенно се стабилизира. От обяд до момента са отстранени аварии в 185 населени места. За отстраняване на повредите и възстановяване на захранването продължават да работят общо 313 екипа в трите електроразпределителни дружества. В готовност да се включат са и екипите на "Електроенергийния системен оператор" ЕАД.

Най-усложнена остава обстановката в Североизточна България - на територията на "ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение" без електричество са клиентите в 379 населени места – в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Добрич и Силистра.

На територията на "ЧЕЗ Електроразпределение" без захранване са 17 селища, в районите на Видин, Монтана, Перник, София област, Враца и Плевен.

На територията на "EVN - Електроразпределение" е прекъснато захранването в 27 населени места в общините Пловдив, Сливен, Бургас, Пазарджик и Смолян.

Министерството на енергетиката разполага с дежурен телефон – 02/926 32 94, на който денонощно могат да се подават сигнали, свързани с енергийната система на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай