607 населени места са без ток към 13.30 часа

607 населени места са без ток към 13.30 часа | StandartNews.com

Ситуацията в страната постепенно се стабилизира, съобщиха от Министерството на енергетиката. Населените места без електричество към 13,30 часа днес са 607, а за отстраняване на авариите работят 675 екипа от трите електроразпределителни дружества. В готовност да се включат са и екипите на "Електроенергийния системен оператор" ЕАД. Най-усложнена остава обстановката в Североизточна България, където работи електроразпределителното дружество "ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение". Там 499 населени места (136 хил. абонати) са без електрозахранване, а за отстраняването на авариите са ангажирани 400 екипа на дружеството.

На територията на "ЧЕЗ Електроразпределение" населените места без ток са 33. По данни на електроразпределителното дружество 360 екипа работят за възстановяване на нормалната обстановка.

На територията на "EVN-Електроразпределение" без ток са 75 населени места, или около 20 хил. абонати. 133 екипа на дружеството работят за отстраняването на авариите.

Топлоелектрическите централи и АЕЦ "Козлодуй" работят в нормален режим, "Мини Марица-Изток" подават необходимите количества въглища.

Доставките на природен газ за страната са ритмични, а хранилището в Чирен към момента разполага с над 350 млн. куб. м. активен газ.

Министерството на енергетиката разполага с дежурен телефон – 02/926 32 94, на който денонощно могат да се подават сигнали, свързани с енергийната система на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай