"ЧЕЗ Разпределение България" стартира през юни 40 нови инвестиционни обекта в мрежата на Западна България на обща стойност 1, 642 млн. лева.

На територията на столицата ще бъдат вложени 619 хил. лева. Започва подмяна на кабел, средно напрежение, в жк "Изток". За проекта са заделени 150 хил. лева. Той ще подобри електрозахранването на районите "Слатина" и "Изгрев". Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа - ниско напрежение, в район "Кремиковци". В проекта "ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 85 хил. лева.

Реконструкция ще се извърши и по въздушен електропровод във Връбница. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа във Владая. В полагането на кабели, средно напрежение, в жк "Иван Вазов" ще бъдат вложени 84 хил. лева.

В плевенското село Карлуково започва ремонт на мрежа - ниско напрежение, на стойност 350 хил. лева. В област Благоевград ще започне реализацията на проекти за 245 хил. лева. В Петрич ще бъдат подменени над 1000 метра кабели 20 киловолта, в което "ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 48 хил. лева.

Стартиращите през юни 40 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България са част от рекордна по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева, отбелязват от ЧЕЗ.