"Газпром": Обсъждаме с България развитието на мрежата

"Газпром":  Обсъждаме с България развитието на мрежата | StandartNews.com

Опциите за разпределянето на газ по втория ръкав на "Турски поток" са разнообразни казва Александър Медведев

"Газпром" и България обсъждат развитието на газопреносна мрежа в страната на местата, където съществуващата инфраструктура позволява да се започне строеж. Това заяви Александър Медведев, зам.-председател на "Газпром", цитиран от sputniknews.com.
Опциите за разпределянето на газ по втория ръкав на "Турски поток" са разнообразни. Според Медведев има варианти за доставки към Италия, има и на север. "Обсъждаме с колегите от България варианти за развитие за българска газотранспортна система", каза той. По думите му България e имала всичко необходимо за започването на строителството по "Южен поток". Той припомни, че страната ни по-рано е блокирала строителството на газопровода заради "външен натиск" и затова проектът е бил спрян. "И макар и да казват, че в една и съща река не се влиза два пъти, все пак може да се пробва да се влезе в друго русло", коментира заместник-председателят на "Газпром".
"Газпром" не е била призната от Европейския съд като трета страна по делото с тръбата Opal Gas Pipeline, каза още зам.-председателят. "Не ни признаха като страна по делото и не ни позволиха да обсъждаме този случай", каза Медведев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай