И Камерън с рамо за "Южен поток"

И Камерън с рамо за "Южен поток" | StandartNews.com

Българският премиер поиска от Брюксел ясно решение за проекта

Британският премиер Дейвид Камерън ще подкрепи Бойко Борисов за проекта "Южен поток" пред колегите си по време на Европейския съвет в Брюксел. Това стана ясно по време на двустранна среща между двамата в белгийската столица по покана на Камерън. Британският премиер прие Борисов в резиденцията си, посрещна го радушно още със слизането от лимузината го почерпи с кафе и сладки.

Двамата обсъдиха ситуацията с "Южен поток". Борисов подробно запозна колегата си с развитието на всички енергийни проекти в нашата страна. И пред Камерън Борисов настоя за конкретни стъпки за защитата на интересите на България в областта на енергетиката.

"Толкова се радвам, че Ви посрещам тук отново като премиер на България. Вярвам Ви и знам, че ще се справите", обърна се Камерън към българския премиер. И го похвали за проявената от него висока коалиционна култура по време на преговорите за съставяне на правителство. От своя страна Борисов отдели голямо внимание на проекта "Южен поток" и обяви пред Камерън, че очаква категорична и конкретна подкрепа и предложения за решение на казуса от страна на Брюксел. След това Борисов показа на госта си специална карта, с която илюстрира идеята си за газов хъб до Варна.

След срещата Камерън съпроводи Борисов до колата му и каза, че разчита много на него и по посока на контраразузнаването с оглед на международния тероризъм и опасността от атака на "Ислямска държава" в Европа. Камерън подчерта, че винаги е имал доверие на българските служби и на Борисов, тъй като го познава от времето, когато бе главен секретар на МВР.
Британският премиер бе категоричен, че ще се радва двамата скоро пак да се видят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай