Теменужка Петкова: Едва ли Гинка ще управлява ЧЕЗ

Теменужка Петкова: Едва ли Гинка ще управлява ЧЕЗ | StandartNews.com

Не вярвам Гинка Върбакова да е лицето, което ще управлява чисто технологично процеса на дружеството, тя не е техническо лице. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която бе изслушана по време на последното заседание на Временната парламентарна комисия за ЧЕЗ.

Както вече е известно Петкова се познава лично с Върбакова и това бе причина самата тя да хвърли оставка, след като стана известно, че фирмата „Инерком" купува дяловете на ЧЕЗ в България.

„Г-жа Върбакова не е техническо лице, както предполагам и собствениците на други електроенергийни предприятия. Не съм видяла някои от тези собственици да отиде да застане под трафопоста и да осъществява определени дейности", каза Петкова.

„Българските граждани трябва да бъдат спокойни и не трябва да се притесняват от това, че се извършва смяна на собствеността. Държавата контролира и регулира този процес", обяви енергийният министър.

Относно промяната в решението на правителството дали да влезе в сделката за закупуване на електроразпределителното дружество и окончателния отказ от това Петкова коментира:

„Инерком" е компанията, която ще придобие този бизнес. Той не води своето начало от февруари тази година. Това са дейности, които преди това българската държава е осъществявала. След това тя е решила ,че трябва да продаде тази част от българската енергетика. Мотивите са ясни, мотивите са категорични. Ние сме ги обявили пред всички инвеститори и там ясно е разписано защо правителството тогава тръгва да прави подобна крачка. Сега, когато други компании купуват активи, българските граждани трябва да са наясно, че тези компании имат необходимия мениджмънт", допълни енергийният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай