Теменужка Петкова: Смяната на собствеността в ЧЕЗ няма да промени цената на тока

Теменужка Петкова: Смяната на собствеността в ЧЕЗ няма да промени цената на тока | StandartNews.com

Смяната на собствеността на ЧЕЗ в България няма да промени цената на електрическата енергия, защото цената й се определя от КЕВР, а не от ЕРП-ата. Това каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова след като откри конференцията "Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките" в "Интер експо център", предаде БТА.

Енергийният министър посочи, че електроразпределителните предприятия и всяко едно предприятие са в правото си да предявят искания за цена, но в крайна сметка цената се определя само от регулатора и хората трябва да бъдат спокойни.

"Всяко решение, свързано с прехода към чиста енергия, трябва да взимаме заедно, на база на сериозен анализ. Да го взимаме по начин, който да гарантира конкурентоспособността и устойчивостта на индустрията", заяви Петкова за чистата енергия и нейното приложение.

„Инвестициите в зелена енергия, в енергийна ефективност смело можем да кажем, че ще доведат до това да бъдат намалени и редуцирани разходите на големите индустриални потребители. Това е сериозна възможност да бъдат създадени работни места, да диверсифицираме източниците на енергийни ресурси", заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай