Теменужка: Започваме работа по "Турски поток"

Теменужка: Започваме работа по "Турски поток" | StandartNews.com

Най-голямата новина от срещата между премиера Бойко Борисов и президента Владимир Путин беше възможността трасето от „Турски поток", свързано с доставките на природен газ за Европа, да минава през България. Това каза пред журналисти в парламента министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„Това е най-добрата новина, на която станахме свидетели вчера", заяви тя. „Няма как на среща на такова ниво президентът Путин и премиерът Борисов да извадят по един бял лист и да започнат да чертаят трасета. Това е работа на експертите", коментира Теменужка Петкова.

„Оттук нататък предстои работа на експертно ниво. На нас министрите беше поставена подобна задача", изтъкна тя. „Започваме работа по конкретните детайли на възможността за реализация на проекта при спазване на всички европейски изисквания", обясни енергийният министър. В отговор на въпрос от какво зависи проектът да се реализира Теменужка Петкова коментира: „Зависи от двете страни по проекта. От ясно заявената воля на България да запази стратегическото си място на газовата карта на Европа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай