БСП предлага свой бюджет за 2018 г.

БСП предлага свой бюджет за 2018 г. | StandartNews.com

"БСП предлага свой проект за бюджет за 2018 г.", написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

И уточни: "Започнахме обсъждането му вчера със земеделски производители, а днес със синдикати. На срещата с ръководството на КТ „Подкрепа" представих нашите приоритети - доходи, образование и сигурност." "И двете страни се обединихме около необходимостта от увеличение на минималната работна заплата, преизчисляване на всички пенсии и намаляване на ДДС на детски стоки. Обсъдихме и механизма за формиране на минималната работна заплата, осигурителните прагове, права на работници, повишаване на цени на вода, ток, акцизи и последиците от това върху домакинствата", пише още Нинова.

Тя и шефът на КТ "Подкрепа" подчертали нуждата от възстановяване на тристранния диалог, след прекъсването му с изказването на вицепремиера Симеонов за отпадане на класа за прослужено време. БСП изрази категорично мнение против тази идея", съобщава лидерът на БСП.

"Проведохме среща и с дребни земеделски производители, които изразиха становище, че в момента субсидиите се получават само от големите в бранша и изразиха подкрепа за промените, които ще внесем за 2018 г. Обещали сме в предизборната си програма промяна в начина на подпомагане на сектора с приоритет дребни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци. Ще изпълним това наше обещание", уточнява Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай