Горанов: Ще има пари за хляб, пътища и зрелища

Горанов: Ще има пари за хляб, пътища и зрелища | StandartNews.com

Бюджетът ще е готов в срок – не по-късно от 30 октомври. Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред bTV. 

Следващата година ще има над 700 млн. лв. повече средства за персонал за всички сектори, почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение, продължи Горанов.

Сектор „Сигурност", секторът, свързан със средното образование... С колегите Каракачанов и Радев ще обсъдим с колегите едно диференцирано увеличение, което да засегне полицаите на терен. 55 млн. лв. повече разходи за персонал, боравя с номинални стойности, уточни той.

Антон Тодоров не е толкова елементарен и не би си позволил в ефир да изкаже подобна заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир. Изказването му е дебелашка шега, беше малко извън контекста на разговора и по този начин се получи едно неразбиране. Той има цветист език, понякога е доста оригинален, но в случая не уцели мястото, заяви Владислав Горанов.

Аз и ГЕРБ се разграничаваме от поведението му ефира онази сутрин. Не съм разговарял с Тодоров. Гледах и неговото участие, и това на Валери Симеонов. Не ме наведе на мисълта, че има такова рязко противопоставяне, каквото в момента обсъждаме. Дебатът се измества, каза министърът.

В българския парламент има хора с обвинения, които стоят, ние говорим дали острият език и неуместните шеги на Тодоров трябва да го извадят от политиката. Дайте да се държим сериозно, отсече той.

Той призна, че съпругата му не е била доволна от решението да напусне работа заради ангажиментите му като министър, но е намерила сили да го подкрепи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай